CA 

Dpages

Gestió Agroecològica Porcina, SCP

Sector

Primari

PRODUCTE

Carns, Embotit

ANY DE FUNDACIÓ

2014

QUI SOM

Som joves productors, elaboradors i comercialitzadors de carn i embotits de porc ecològic d’alta qualitat. Els animals neixen i es crien a la nostra petita granja sota les condicions més naturals possibles, sempre segons les premisses més estrictes de la producció ecològica certificada. A més, tanquem el cercle de la comercialització i oferim a casa, de primera mà, els nostres millors productes. El nostre tret diferencial l’obtenim treballant amb la raça de porc negre Gascó. Ens fa únics i ens permet que la carn tingui un altíssim nivell de qualitat. Vàrem néixer de la necessitat de creure cegament que la producció porcina, tan arrelada a Catalunya, podia fer un gir de qualitat i prendre un sentit més responsable, més sostenible, més segur i més just per a tothom. Ser ecològics i treballar en un cicle tancat i amb una traçabilitat incontestable és, per a nosaltres, l’eclosió de la nostra filosofia.
Marta i Martín

DISTINCIONS I PREMIS

Finalista als premis PITA 2015 (dels premis d’Innovació Tecnològica Agroalimentària).

Premi al millor producte de la Fira Ecoviure 2017, la nostra llonganissa.

Comarca

Solsonès

Segell venda de proximitat

Si

Segell ecològic

Si

Dades de contacte

Plaça de les Filadores, 9. Polígon Els Ametllers (Olius), Solsona. Al nostre obrador podeu venir a comprar i recollir les comandes els matins en horari de 9 a 13.30h
973 481 498 · Per a comandes: 667 320 097
info@dpages.cat · Per a comandes: comandes@dpages.cat

Fes-te soci del Clúster

El concepte de muntanya

A Catalunya, els territoris considerats de muntanya ocupen un 46% de la superfície total del país, però el seu pes demogràfic és només d’un 5%. La Generalitat va definir a la Llei 2/1983 d’Alta Muntanya el que es considera com a àrees de muntanya, comarques de muntanya i zones de muntanya.  La norma abastava la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès i la Garrotxa.

El 2014, a instàncies de la mateixa Generalitat, un grup d’estudi revisa la llei i conclou que resta obsoleta. Aquest grup considera prioritari fomentar la implantació d’empreses i projectes econòmics viables que afavoreixin el creixement demogràfic i la fixació de residents permanents.

Les comarques de muntanya es caracteritzen per:

  • Tenir una altitud, un terreny pendent i un clima agrest que en limita l’activitat econòmica.
  • Disposar de recursos escassos; especialment d’aigua, neu, pastures, boscos i espais naturals.
  • Tenir una baixa densitat de població.

Les zones de muntanya són territoris configurats per un o més termes municipals no situats en comarques de muntanya que reuneixen alguna de les següents condicions:

  • Tenir com a mínim el 65% de la superfície en cotes superiors a 800 metres.
  • Tenir un pendent mitjà superior al 20% i tenir el 60%, com a mínim, de la superfície en cotes superiors a 700 metres.
  • Reunir altres condicions que comportin circumstàncies. excepcionals limitadores de l’activitat econòmica, i especialment de la producció agrària, que els facin equiparables a les zones de muntanya.