CA 

Formatgeria Mas Rovira

Formatgeria Mas Rovira

Sector

No primari

PRODUCTE

Formatges

ANY DE FUNDACIÓ

2011

QUI SOM

La formatgeria es troba a Sora, al nord de la comarca d'Osona, just als límits amb el Ripollès. Aquest petit poble ramader està envoltat de vastes pastures i s'emmarca en un entorn excepcional, amb serralades i muntanyes que contribueixen a crear un microclima singular. Aquesta combinació única de factors ofereix les condicions perfectes per al procés de maduració dels formatges, donant lloc a un sabor veritablement extraordinari.

DISTINCIONS I PREMIS

Han obtingut diferents premis pels seus formatges

  • Lactium de Vic
  • Fira de Sant Ermengol
  • World Cheese Award

Comarca

Osona

Segell venda de proximitat

Si

Segell ecològic

Si

Dades de contacte

Mas Rovira · 08588 · Sora (Barcelona)
+34 626 368 333
info@formatgeriamasrovira.com

Fes-te soci del Clúster

El concepte de muntanya

A Catalunya, els territoris considerats de muntanya ocupen un 46% de la superfície total del país, però el seu pes demogràfic és només d’un 5%. La Generalitat va definir a la Llei 2/1983 d’Alta Muntanya el que es considera com a àrees de muntanya, comarques de muntanya i zones de muntanya.  La norma abastava la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès i la Garrotxa.

El 2014, a instàncies de la mateixa Generalitat, un grup d’estudi revisa la llei i conclou que resta obsoleta. Aquest grup considera prioritari fomentar la implantació d’empreses i projectes econòmics viables que afavoreixin el creixement demogràfic i la fixació de residents permanents.

Les comarques de muntanya es caracteritzen per:

  • Tenir una altitud, un terreny pendent i un clima agrest que en limita l’activitat econòmica.
  • Disposar de recursos escassos; especialment d’aigua, neu, pastures, boscos i espais naturals.
  • Tenir una baixa densitat de població.

Les zones de muntanya són territoris configurats per un o més termes municipals no situats en comarques de muntanya que reuneixen alguna de les següents condicions:

  • Tenir com a mínim el 65% de la superfície en cotes superiors a 800 metres.
  • Tenir un pendent mitjà superior al 20% i tenir el 60%, com a mínim, de la superfície en cotes superiors a 700 metres.
  • Reunir altres condicions que comportin circumstàncies. excepcionals limitadores de l’activitat econòmica, i especialment de la producció agrària, que els facin equiparables a les zones de muntanya.