CA 

Mas Cal Ginto

Mas Cal Ginto

Sector

Primari

PRODUCTE

Agroturisme

ANY DE FUNDACIÓ

2010

QUI SOM

Cal Gintó es una casa de pagès tradicional adaptada a l’entorn i mantenint l’arquitectura de la Cerdanya, situat a Mosoll al centre de la plana de la Cerdanya, molt aprop del poble d'Alp i a quinze minuts de Puigcerdà, permet que planifiquis activitats i excursions a les rodalíes i si voleu podeu venir amb nosaltres a la muntanya a veure les vaques i les ovelles.

Comarca

La Cerdanya

Segell venda de proximitat

Si

Segell ecològic

Si

Dades de contacte

Carrer major nº2, Mosoll 17538 Das - Girona -
651910561
calginto@hotmail.com

Fes-te soci del Clúster

El concepte de muntanya

A Catalunya, els territoris considerats de muntanya ocupen un 46% de la superfície total del país, però el seu pes demogràfic és només d’un 5%. La Generalitat va definir a la Llei 2/1983 d’Alta Muntanya el que es considera com a àrees de muntanya, comarques de muntanya i zones de muntanya.  La norma abastava la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès i la Garrotxa.

El 2014, a instàncies de la mateixa Generalitat, un grup d’estudi revisa la llei i conclou que resta obsoleta. Aquest grup considera prioritari fomentar la implantació d’empreses i projectes econòmics viables que afavoreixin el creixement demogràfic i la fixació de residents permanents.

Les comarques de muntanya es caracteritzen per:

  • Tenir una altitud, un terreny pendent i un clima agrest que en limita l’activitat econòmica.
  • Disposar de recursos escassos; especialment d’aigua, neu, pastures, boscos i espais naturals.
  • Tenir una baixa densitat de població.

Les zones de muntanya són territoris configurats per un o més termes municipals no situats en comarques de muntanya que reuneixen alguna de les següents condicions:

  • Tenir com a mínim el 65% de la superfície en cotes superiors a 800 metres.
  • Tenir un pendent mitjà superior al 20% i tenir el 60%, com a mínim, de la superfície en cotes superiors a 700 metres.
  • Reunir altres condicions que comportin circumstàncies. excepcionals limitadores de l’activitat econòmica, i especialment de la producció agrària, que els facin equiparables a les zones de muntanya.