La Diputació de Girona, en coordinació amb altres institucions catalanes que promouen el turisme interior, recomanen aquest estiu una ruta per les valls del Ripollès, la vall de Camprodon i la de Ribes per descobrir tant les joies del romànic del Pirineu, les activitats d’escalada i de rutes a cavall com la cuina de muntanya. La qualifiquen de “proposta gastronòmica d’altura, que aposta fort pel producte local i que es caracteritza per uns ingredients únics, com, per exemple, la carn de poltre, l’ovella ripollesa, la trumfa o les famoses galetes”.
En el marc d’aquesta ruta, i seguint en l’àmbit agroalimentari, es recomana provar a la capital del Ripollès els seus extraordinaris embotits i la cervesa artesana Minera. Fa pràcticament un segle que la darrera vagoneta va sortir per la boca de la mina Juncadella, i 50 anys que l’explotació va tancar definitivament. Sorprenentment s’ha convertit, però, en el bressol d’un projecte de cervesa artesana que està triomfant al territori: la Minera. L’objectiu dels seus impulsors és divulgar la cultura de la cervesa artesana així com el patrimoni miner d’Ogassa i Sant Joan de les Abadesses. Per aquest motiu, organitzen regularment visites amb tast per a grups al seu obrador i caminades al voltant de les mines d’Ogassa.