Socis

El Clúster de Muntanya és una associació sense ànim de lucre integrada per socis que som, majoritàriament, productors i elaboradors de muntanya. Ens caracteritzem per:

  • Ser productors locals amb accés directe a les primeres matèries més naturals, de la màxima qualitat (pastures, fruits del bosc, cereals, cultius, etc.) o cultivades en gran part per nosaltres mateixos.

  • Som productors especialistes tradicionals, que aconseguim els productes més naturals i excel·lents en nutrició, sabor i salut, perquè dominem i encara seguim utilitzant els mètodes artesanals tradicionals dels pagesos de les nostres comarques de muntanya. Una tradició heretada dels nostres ancestres i transmesa  de pares a fills. Aquests mètodes sabem que són més costosos però són els més rigorosos i adequats.

  • Som productors que ens estimem la nostra feina, el paisatge que ens envolta, el nostre país. Aquesta estima pel que fem, per com ho fem i on ho fem el transmetem als nostres productes i aquesta és la base del nostre prestigi. Som garantia de confiança.

  • Som empresaris que han superat tots els rigorosos controls de garantia alimentària i complim les certificacions més estrictes.

Associats

CASACOIXBO
Casa Coix
masfogonellaok
Mas Fogonella
Redim-06
Ramaderia el Cingle
Redim-03
Mas Cal Ginto
Redim-05
Casa Macià
baixa
Forn Franquesa
Redim-04
Formatgeria Mas Rovira
Redim_Mesa de trabajo 1
Dpages
associat-_0000_logo-bruna
Raça Bruna dels Pirineus (Februpi)
baixa
SAT Cal Pauet
associat-_0003_logo-pagès
Cal Puxica
associat-_0002_Logo-preixana
Josep Argerich Fornell
isaac-reyesCal-Coix
Isaac Reyes Liria (Cal Coix)
associat-_0003_logo-pagès
Gestió Agroecològica Porcina, SCP (dPagès)
associat-_0004_foto-1-producte-coc
Ester Cots Oliva (Natucoc)
el-soler-sant-pau
El Soler de Sant Pau, SCP
associat-_0005_Capa-4
Altarriba-ECO, SCP
associat-_0006_logo-urdet
Urdet, SL (Cap d'Urdet)
associat-_0007_cal-vigata
Formatges Mas Vigatà- Bon TIberi
associat-_0008_logo-rovira
Rovira, CB
associat-_0009_logo-Blancafort
Ramaders de Cabres Lleteres del Berguedà, SL (Formatges Blancafort)
associat-_0011_logo-delícies
Portal Berguedà Empresa d'Inserció, SL (Delícies Berguedà)
Productes-km0-blog-bergueda
Xai de Ferreres
gira-sol
Mª Laura Villavicencio Miguel (Girasol Garrapinyades)
associat-_0013_logo-pedraforca
M. Isabel Pérez (La Cervesera del Pedraforca)
associat-_0014_logo-rocks
Licores On the Rocks, SL
associat-logo-cluster
La Torre de Foix, SCP
associat-_0015_logo-canellas
Josep Armengol Vilar
associat-_0016_logo-ginatge
Jordi Millan Campoy (Ginatge)
associat-_0017_logo-guitart
Indullong 15. Artesana, SL (Cansaladeria Guitart)
associat-_0018_logo-escrigas
Granja Escrigas, SL
associat-_0019_logo-vinas
Especialitats Viñas, SL
associat-_0020_Capa-3
Cuirols F&M, SL
associat-_0021_logo-minera
Cervesa Artesana Minera
associat-_0022_logo-carnibestiar
Carn i Bestiar Prat, SL
associat-_0024_logo-rafilat
Cal Rafilat, SL
associat-_0025_Capa-2
Agrocomerç Guardiola, SL (La cooperativa)
associat-_0026_logo-migjorn
Agro Mig Jorn SL
associat-_0027_logo xarcaiba
Caus Barrera
associat-_0028_logo ramaders
Ramaders de Muntanya del Berguedà, SCCL
associat-_0029
Liven SA
associat-_0030_logo indaber
Indústria Avícola del Berguedà, SL (INDABER)
associat-_0031_LOGO 1. Casa figols
Embotits Casolans de Montmajor Casa Figols, SL

Fes-te soci del Clúster

El concepte de muntanya

A Catalunya, els territoris considerats de muntanya ocupen un 46% de la superfície total del país, però el seu pes demogràfic és només d’un 5%. La Generalitat va definir a la Llei 2/1983 d’Alta Muntanya el que es considera com a àrees de muntanya, comarques de muntanya i zones de muntanya.  La norma abastava la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès i la Garrotxa.

El 2014, a instàncies de la mateixa Generalitat, un grup d’estudi revisa la llei i conclou que resta obsoleta. Aquest grup considera prioritari fomentar la implantació d’empreses i projectes econòmics viables que afavoreixin el creixement demogràfic i la fixació de residents permanents.

Les comarques de muntanya es caracteritzen per:

  • Tenir una altitud, un terreny pendent i un clima agrest que en limita l’activitat econòmica.
  • Disposar de recursos escassos; especialment d’aigua, neu, pastures, boscos i espais naturals.
  • Tenir una baixa densitat de població.

Les zones de muntanya són territoris configurats per un o més termes municipals no situats en comarques de muntanya que reuneixen alguna de les següents condicions:

  • Tenir com a mínim el 65% de la superfície en cotes superiors a 800 metres.
  • Tenir un pendent mitjà superior al 20% i tenir el 60%, com a mínim, de la superfície en cotes superiors a 700 metres.
  • Reunir altres condicions que comportin circumstàncies. excepcionals limitadores de l’activitat econòmica, i especialment de la producció agrària, que els facin equiparables a les zones de muntanya.